НОВИНИ


ЛЕТЯЩИТЕ КОЛИ НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕТЯТ, ТВЪРДИ ИЛЪН МЪСК
17.02.2017


Основателят на SpaceX и Tesla Илън Мъск, известен с възгледите си, че бъдещето на транспорта е свързан с тръби и тунели, заяви пред Bloomberg, че летящите коли никога няма да излетят.
 

"Очевидно е, че аз обичам летящите неща", заяви Мъск. "Но е трудно да си представим летящите коли като мащабно решение", заяви той, заради съществуващия риск от падащи отломки, ако не и падащи автомобили при евентуална катастрофата във въздуха.

"Ако някой не поддържа своята летяща кола, може да й падне капака и да ви гилотинира", отбелязва Мъск.

По-рано този месец той пусна туит на изображение на тунелна машина, след като остана в натоварения трафик през декември и предложи план за създаване на гигантски тунел под Лос Анджелис за облекчаване на задръстванията.

"Трафикът ме влудява, отивам да построя тунелопробивна машина и започвам да копая", сподели предприемачът.

Сега тази машина е представена. Наречена е Нани (Nannie) на името на Нани Хелън Бъроуз, църковен лидер и борец за права. Машината има 8 метра в диаметър, дълга около 120 метра, тежи 1200 тона и е използвана от службите на ВиК на Вашингтон за прокопаване на тунел, за да се предотврати преливанетпо на отпадни води в реката.

Мъск обмисля за своите цели да закупи тази машина, изработена от немската фирма Herrenknecht, за "да се започне с нещо по-малко", като се изрази предприемачът пред репортер на Bloomberg


 

 

 
източник: nauka.offnews.bg

 


 
955669