НОВИНИ


NASA ЩЕ ОБЯВИ ГОЛЯМО РАЗКРИТИЕ, СВЪРЗАНО С ЕКЗОПЛАНЕТИТЕ
22.02.2017


В сряда, 22-и февруари от 20:00 часа българско време, NASA ще проведе пресконференция, на която агенцията ще съобщи голямо откритие, свързано с планетите извън Слънчевата система.
 
Всичко, което е официално казано до този момент, е „преставяне на нови открития, свързани с планети, които се намират в орбита около звезди, различни от нашето Слънце, наречени екзопланети“. Предстои да бъде публикуван и научен труд в Nature, малко след като откритието бъде официално обявено.

Пресконференцията ще се състои във Вашингтон и ще бъде единствено за медии, но събитието ще бъде предавано пряко по NASA TV (по-долу има плейър, който можете да използвате). В конференцията ще участват редица експерти, включително водещия учен в изследването Михаел Гилон от Университета на Лиж в Белгия и доктор Сара Сийгър – планетарен учен от Масачузетския технологичен институт. След пресконференцията – около 22:00 часа ще има панел в Reddit, в който ще могат да бъдат задавани въпроси към учените, направили откритието.

Само можем да гадаем какво е то, но някои от най-смелите предположения са откриване на органичен живот на планета извън Слънчевата система или дори засичане на някакви следи от разумна цивилизация.

 


 

 

 
източник: idg.bg

  
954669