НОВИНИ


SPACEX ПЛАНИРА ДА ИЗПРАТИ ДВАМА ДУШИ ОКОЛО ЛУНАТА ПРЕЗ 2018 Г.
28.02.2017


SpaceX има план да изпрати двaма човека около Луната догодина, 2018 г., обяви главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск, цитиран от The Verge .
 

Тя ще бъде частна мисия с две частни лица-клиенти, а не астронавти на НАСА. Пътниците са "много сериозни" и вече са платили "значителен депозит", както пише в изявлението. И след 45 години, също като "астронавтите от Аполо преди тях, тези хора ще пътуват в космоса осъществявайки надеждите и мечтите на цялото човечество". 

Пътуването около Луната ще отнеме около една седмица - космическият кораб ще се плъзне над повърхността на Луната и след това се разходи в дълбокия космос ще се върне на Земята.

SpaceX очаква мисията да се осъществи в края на 2018 г., след това изпрати екипаж на НАСА с космическия кораб Dragon до Международната космическа станция.

Мисията ще използва една от капсулите на SpaceX Dragon, която ще бъде променена, за да се даде възможност комуникации в дълбокия космос.

Цената ще бъде приблизително същата като за изпращането на екипаж до Международната космическа станция.

И други вече са изразили интерес за следващите полети, заяви Мъск.

Някои са скептични и може би, имат основание. SpaceX първоначално обеща да започне да превозва астронавти до МКС до 2017 г. , но явно вече се е отказал от този срок. Също така, през 2011 г. Мъск заяви пред The Wall Street Journal , че планира да изпрати хора на Марс до 2021 г. . Миналата година заяви, че може да го направи най-рано през 2024 г.

Така че срока 2018 г. може би трябва да се приема с известни резерви.


 

 

 
източник: nauka.offnews.bg

 


 
954764