НОВИНИ


APPLE, GOOGLE И MICROSOFT СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ ТРЪМП
03.04.2017


Единни срещу указа на американския президент Доналд Тръмп, свързан с мерките на Барак Обама за климатичните промени, Apple, Google, Microsoft и Amazon заявиха, че ще продължат да участват в борбата с изменението на климата и няма да спрат опитите им да използват чиста енергия.
 

Във вторник Тръмп подписа указ, чрез който нарежда на Агенцията за опазване на околната среда (EPA) да преосмисли серия от правила и ограничения, познати още като Clean Power Plan. Този план е задействан от администрацията на Обама.

Изглежда, титаните в технологичната индустрия не са на едно мнение с американския президент. „Вярваме, че силните политики, свързани с чистата енергия и климат, като например Clean Power Plan, могат да направят източниците на възобновяема енергия по-стабилни и разглеждат сериозната заплаха от климатичните изменения. Междувременно подкрепят конкурентоспособността в Америка, иновациите и увеличаването на работните места“, заявиха четирите компании в общо изявление за Bloomberg.

Тръмп, от своя страна, предприе коренно различен метод. След стъпване в длъжност на президент, беше съобщено, че той се свързва с EPA и им нарежда да премахнат информацията за климатичните изменения от уебстраницата им, в резултат на което всички служители започват моментално архивиране на материалите, преди да са изчезнали.


 

 

 
източник: idg.bg

  
1035237