НОВИНИ


ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА ЗЕМЯТА, ПОГЛЕДНАТА ОТ 1,4 МИЛИАРДА КИЛОМЕТРА
22.04.2017


Космосът е толкова огромен, че понякога не осъзнаваме колко незначителна прашинка е нашата планета.
 
Вече 13 години сондата Cassini ни изпраща невероятни фотографии от газовия гигант Сатурн, които са в състояние да спрат дъха ни. Тъй като краят на мисията на космическия апарат наближава, това ни кара да приемаме последните фотографии още по-емоционално. Преди да остане в историята, Cassini ни изпраща някои от най-невероятните изображения на Сатурн и неговите луни, но един от последните погледи, който сондата ни предлага от пръстените на шестата планета от Слънчевата система, е наистина впечатляващ.

На 12-и април, докато се намира на близо 1,4 милиарда километра от Земята, Cassini засне тази безпрецедентна гледка към нашия дом, видян между пръстените на Сатурн. Ако погледнете наистина отблизо, можете да забележите дори нашата луна вляво от бледата синя точка, на която се намираме ние. От там Земята и Луната изглеждат като две малки петънца в огромната Слънчева система.

vwnbvnadx9egnzj6oxdu

И въпреки че сме „направени от звезден прах“, Космосът намира начин да ни напомни, че сме безкрайно малка частица от необятното му пространство. Дори сме много по-малки от тази дребна бяла точка, която блести в черната празнина. Това е доста красиво.

Вижте още: Видео симулация ни показва последната мисия на сондата Cassini

 

 


 

 

 
източник: idg.bg

  
1016647