НОВИНИ


АРЕСТУВАХА МЪЖ, НАПАДНАЛ ОХРАНИТЕЛЕН РОБОТ
28.04.2017


Можем да се съгласим, че роботите K5 не са нито най-красивите, нито най-дружелюбните, но това не означава, че хората трябва да ги преобръщат.
 
Миналата седмица един от киберите, които са високи 150 сантиметра, е бил нападнат от пиян мъж. Въпреки теглото от над 130 килограма, пияният е успял да катурне робота, а се оказва, че го подразнило свирукането на машината, която патрулирала в района. Това не е първият робот, който бива атакуван от създателите си – Pepper, който е дело на японския телеком Softbank и е доста по-сладък, беше поруган докато обслужваше магазин за телефони, а Hitchbot издържа само две седмици в опитите си да прекоси САЩ самостоятелно.

Полицията докладва, че лицето Джейсън Силвейн е преобърнал Knightscope дроида, докато машината е патрулирала около местен паркинг. На вандала ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и употреба на алкохол на публично място, а се оказва, че роботът е имал пръст в задържането на нападателя. Стейси Дийн Стивънс, която е Вицепрезидент на маркетинг звеното на Knightscope казва пред CNET: „Роботът е направил точно това, за което е бил проектиран. Нападението е било засечено и докладвано незабавно. Алармите на робота са се включили, заподозреният е опитал да избяга и е бил задържан от един от колегите ми, докато пристигне полицията“.

Дали ще дойде момент, в който роботите ще започнат да отвръщат на нападенията? Надяваме се, че не.


 

 

 
източник: idg.bg

  
871140