НОВИНИ


SPACEX ЩЕ СТАРТИРА ПЪРВИЯ ОТ 4425 ИНТЕРНЕТ-СПЪТНИКА ПРЕЗ 2019
05.05.2017

Снимка: San Francisco Chronicle

Компанията SpaceX ще започне да създава своя собствена интернет мрежа от спътници през 2019 година, съобщава International Business Times.
 

За тези намерения докладва пред Сената на САЩ Патриция Купър (Patricia Cooper), вице-президент на компанията, основана от Илън Мъск.

Пълният текст на доклада е на разположение на сайта на Сената

Както обещава компанията на Илън Мъск, мрежа от 4425 спътника ще осигури много по-бърз и по-евтин достъп до интернет, отколкото съществуващите днес спътници. От компанията твърдят, че скоростта ще бъде сравнима с тази на кабелния интернет. Според Купър системата ще бъде икономична, ще може да се променя в зависимост от условията и новите задачи, освен това ще намали нуждата от наземната инфраструктура. 

Купър обясни, че SpaceX смята да започне тестовете на спътниците през 2017 г. и ще продължи до началото на 2018. Ако те са успешни, стартовете ще се проведат в периода 2019-2024, след което системата ще заработи с пълен капацитет.

Планира се изстрелването на сателитите да стане с ракетите Falcon 9.

Split screen shot of Falcon 9 first stage as it returns to Earth and lands at Landing Zone 1. pic.twitter.com/5hlwTOTGKa

— SpaceX (@SpaceX) May 1, 2017

Купър отбелязва, че от SpaceX ще се радват да се увеличи финансирането от страна на държавата, да се насърчават такива многоцелеви проекти и да се премахнат някои законови ограничения в областта на комерсиалните спътници, които са приети преди около 20 години.


 

 

 
източник: nauka.offnews.bg

 


 
1012325