НОВИНИ


ВИЖТЕ НЕВЕРОЯТНАТА КРАСОТА НА ЮПИТЕР ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА СОНДАТА JUNO
07.05.2017


В забързаното ни ежедневие всички ние сме толкова съсредоточени в собствените си проблеми, че понякога забравяме какво е чувството спреш за миг и просто да се полюбуваш на невероятната красота, която вселената ни предоставя.
 
Нека видим следващите снимки на Юпитер, които няма да решат нашите проблеми, но биха ни накарали да затаим дъха си пред величествения гигант.

juno4

Фотографиите бяха представени от NASA и са цветово подобрени варианти на снимки, които са заснети от космическата сонда Juno през декември миналата година. Тя е в орбитата на Юпитер от юни 2016-а и от тогава е заснела множество изображения на газовия гигант. Те биват обработвани и представяни пред обществеността, като се превръщат в още по-великолепни произведения на космическото изкуство.

juno3

Освен безкраен източник на красиви картини, най-голямата планета в Слънчевата система притежава и огромен потенциал за изучаване от страна на учените. На Европейската конференция по геодезични науки бяха представени научните открития, които е направил Juno, включващи детайли относно странната амонячна атмосфера на Юпитер и неговото магнитно поле. То вече е считано от научната общност за най-големия обект в Слънчевата система и се оказва дори по-силно от очакваното.

juno2

Със сигурност Юпитер крие още много мистерии зад своя странен и красив външен вид. Очакваме с нетърпение Juno да ги открие.


 

 

 
източник: idg.bg

  
1012509