НОВИНИ


НАПРАВИХА ПЪРВИ ПОЛЕВИ ТЕСТОВЕ НА „ЛЕТЯЩА КОЛА“
04.06.2017


Бъдещето, каквото често сме виждали по филмите, може и да е по-близо, отколкото очаквахме.
 
За това свидетелстват и новините от информационния сайт japantoday.com, който разкрива, че в Япония са били направени първите тестове на реална „летяща кола“.

Зад самия проект е Toyota Motor Corp., а за момента всичко е в процес на развитие. От японския производител обаче не крият амбициите си да създадат малък автомобил, който в действителност да се носи над пътя.

За целта от Toyota са отделили 386 хиляди долара на компанията Cartivator Resource Management, а проектът носи името „SkyDrive”. Като първоначален замисъл производителите са намислили да опитат да превърнат проекта в реалност до 2020 година, за да може летящата кола да е част от церемонията по паленето на Олимпийския огън преди Токио 2020.

За момента устройството успява да се задържи за няколко секунди във въздуха, а височината, която постига е малко над 1.5 метра над земята.

„Винаги съм обичал и самолети, и коли. Мечтата ми беше един ден да си имам превозно средство, което може да лети и да обикалям страната с него“, споделя Цубаси Накамура, който е лидер на проекта.


 

 

 
източник: idg.bg

  
1011467