НОВИНИ


RED ЩЕ ПРАВЯТ СМАРТФОН С ХОЛОГРАМЕН ДИСПЛЕЙ
07.07.2017


Виждали сме как големи имена като Kodak и Polaroid са се опитвали да се наместят в бизнеса със смартфони – главно като използват опита си при разработката на камери, за да предложат телефон, който снима добре.
 
Компанията RED обаче – която произвежда скъпи камери за професионални кино дейци – е решила да опита нещо по-различно. Техният Hydrogen One смартфон ще бъде изключително мощен, с алуминий и титан в корпуса и не съвсем приятната цена от 1195 долара.

Ако RED обаче отговорят на собствените си очаквания, тази цена може да се окаже не толкова солена. Бомбастичното прес съобщение на компанията твърди, че телефонът ще има 5,7-инчов холограмен дисплей, който може да възпроизвежда както нормални 2D изображения, така и стерео 3D и специалния формат на RED – 4-view (каквото и да значи това). Оказва се, че всичко това е възможно благодарение на нанотехнологии, които RED са разработили и които не смятат за нужно да обяснят в по-големи детайли.

Hydrogen One ще има и пълна поддръжка на виртуална реалност, смесена реалност и добавена реалност – ако нормалната реалност ви е недостатъчна. Целта на RED е да създаде телефон, който да може да възпроизвежда всякакви формати, за които се сетите, без да са необходими допълнителни устройства като 3D очила например. Освен всичко това, RED казват, че телефонът ще може да се интегрира към всички дигитални камери от портфолиото на компанията, за да действа като контролер и външен монитор. Това не е всичко, както се казваше в една реклама. Hydrogen One е модулен телефон, който ще има специален порт за добавяне на различни хардуерни устройства.

Всичко това малко или много буди скептицизъм – в повечето случаи, в които компании обещават подобни чудеса на техниката, накрая не виждаме реален продукт. Също така, в прессъобщението има няколко много важни бележки – RED уточняват, че потребителите не трябва да очакват конкретни дати за доставки, дори когато (ако) първата партида се появи на пазара. Цените също могат да претърпят развитие, предполагаме в посока нагоре.


 

 

 
източник: idg.bg

  
985548