НОВИНИ


ИЛЪН МЪСК Е ГОТОВ ЗА ПРОВАЛА НА СТАРТА НА FALCON HEAVY
21.07.2017


Основателят на SpaceX Илън Мъск заяви, че първият старт на свръхтежката ракета Falcon Heavy по всяка вероятност може да се провали. Той направи това изявление по време на реч пред конференция на НАСА за перспективни изследвания на борда на МКС, съобщи Space News.
 

"Има много неща, които може да се объркат. Има много рискове, свързани с Falcon Heavy. Съществува наистина голяма вероятност ракетата да не излезе в орбита" - заяви Мъск. Той също така подчерта, че изстрелването на ракетата ще бъде възможно само тогава, когато се координира работата на всичките 27 двигатели.

Мъск отбеляза също така, че SpaceX се отказва от използването за кацане на двигателите SuperDraco в разработвания от компанията пилотиран космически кораб Dragon 2. Агрегатите се планира да се използват само в случай на аварийно спиране. Отказът от кацане с помощта на SuperDraco на Dragon 2 Мъск обоснова със сложността на процеса на сертифициране, който трябва да премине един пилотиран космически кораб, създаден за полети до МКС по поръчка  на НАСА. Dragon 2 се предвижда да каца с помощта на парашут.

Той подчерта, че кацането на космически кораб Red Dragon на Червената планета ще бъде променено.


 

 

 
източник: nauka.offnews.bg

 


 
1056639