НОВИНИ


НИАГАРСКИЯТ ВОДОПАД ПОЧЕРНЯ
03.08.2017

Снимка: Rainbow Air Inc

Американският държавен департамент на опазване на околната среда заяви в сряда, че потъмняването на река Ниагара, която влиза в комплекса от водопади, се обяснява с неправилното използване на системите за пречистване на отпадъчните води на съседните заводи, съобщи IFLScience.
 

Група туристи засне на видео почернелите води на река Ниагара. Според тях, Ниагарският водопад се е превърнал в черна смрадлива лагуна, съобщава Associated Press.

"Само се молим да не е нефтен теч", заяви Пат Проктър, вицепрезидент на туроператорската фирма Rainbow Air Inc пред местния вестник Buffalo News. "Изглеждаше като научнофантастичен филм".

Природозащитната служба в района отговори на видеото, след като видеоклипът стана популярен в социалните мрежи и се извини.

Администрацията заяви, че е виновен персоналът за пречиствателните станции, който е забравил да почисти филтъра на резервоарите преди източването на вода.

Въпреки това, няма щети върху околната среда, тъй като концентрацията на частици и въглеродни остатъци във водата не превишава допустимите граници. Освен това, във водата няма масла и разтворители.


 

 

 
източник: nauka.offnews.bg

 


 
956131