НОВИНИ


ПАТЕНТ НА FACEBOOK РАЗКРИВА ПОВЕЧЕ ЗА AR ОЧИЛАТА НА КОМПАНИЯТА
22.08.2017


Миналата година Марк Зъкърбърг показа компютърно генерирано изображение на AR очилата, върху които Facebook работи, но освен снимката нямаше много детайли за това устройство.
 
Сега, благодарение на подаден патент от членовете на развойното звено на Oculus, знаем повече. Патентът, получен от Business Insider, е за „вълново насочван дисплей с двуизмерен скенер, който може да добавя компютърно генерирани елементи към обектите от реалния свят“.

Според информацията в документа, очилата ще използват система, която проектира изображения директно в очите на потребителите. Технологията е подобна на тази, използвана в HoloLens на Microsoft. Всъщност, както отбелязват колегите от Business Insider, един от авторите на патента е Пари Саарикко – който е работил по HoloLens, преди да се присъедини към Oculus.

Освен възможността да бъдат добавяни компютърни изображения към реалността, очилата ще могат да възпроизвеждат аудио, когато са свързани към чифт слушалки или говорители. Изглежда Facebook също така ще се опита да направи външния вид на устройството максимално близък до конвенционални очила, за разлика от останалите подобни решения на пазара, които са доста обемни. Това обаче на свой ред означава, че компанията ще трябва да намери или разработи достатъчно миниатюрни компоненти, за да може да изпълни подобен план.

По време на конференцията F8 миналата година Зъкърбърг даде ясно да се разбере, че иска устройство, което да пренесе Facebook директно пред лицето на потребителите.

 

facebook-glasses


 

 

 
източник: idg.bg

  
954739