НОВИНИ


КИТАЙ ЩЕ ИЗГРАДИ СОБСТВЕНИ СУПЕРВЛАКОВЕ, 3 ПЪТИ ПО-БЪРЗИ ОТ ТЕЗИ НА МЪСК
01.09.2017


Аерокосмическата корпорация на Сhina Aerospace Science and Industry Corp (CASIC) започна да разработва своя собствена система за високоскоростни влакове Hyperloop.
 

Планира се, че максималната скорост на движение ще достигне 1100 км/ч., съобщава China Daily.

Това е три пъти по-бързо от системата Hyperloop на Илън Мъск.

Капсулите в системата на CASIC ще се движат във вакуумни тръби с помощта на магнитна възглавница. Китайската компания е третата в света, след Hyperloop Transportation Technologies и Hyperloop One, която започва да разработва собствена Hyperloop система.

Това е първият подобен проект за Китай.

Ако проектът се осъществи, както е планиран, тази супервлак ще се движи до четири пъти скоростта на търговските полети и три пъти повече от скоростта на звука.

Aerospace Corporation има богат опит в проектирането и създаването на системи за свръхзвукови превозни средства. Същата компания разработва космически кораб, който може да излети и да кацне като нормален самолет.

Идеята за свръхскоростни влакове Hyperloop през 2012 г. бе предложена от Илън Мъск. Преди три години той оцени реализацията на подобен проект на стойност 6-7,5 милиарда долара и реши да изостави Hyperloop в полза на Tesla и SpaceX. С реализация на идеята се заеха Hyperloop Transportation Technologies и Hyperloop One.

През август Bloomberg съобщи, че предприемачът Илън Мъск ще изгради свой Hyperloop. А в края на месеца публикува видео с тестове на прототип на капсула за Hyperloop.


 

 

 
източник: nauka.offnews.bg

 


 
955713