НОВИНИ


ФЕНОВЕТЕ НА ПЛОСКАТА ЗЕМЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОРГАНИЗИРАТ МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ
03.11.2017


За първи път ще се проведе Международна конференция "Плоска земя 2017". Тя ще събере поддръжниците на теорията за плоската земя на 9-10 ноември в град Роли, столицата на Северна Каролина.
 

Това събитие, според официалния му сайт, е "образователна инициатива на отделни хора и организации, обединени от общата цел за истинско научно изследване на сътворената земя".

Въпреки че науката е установила много факти за структурата на Слънчевата система като цяло и на Земята конкретно, сред обикновените хора в САЩ, а и не само там, набира популярност "теорията за плоската земя". Тези хора вярват, че повърхността на Земята е плоска, отричат ​​общоприетите обяснения за промяната на деня и нощта, сезоните, появата на затъмнения и други астрономически събития.

Привържениците на тази теория отричат не само сфероидната форма на Земята, но и нейното движени, движението на Слънчевата система, какво и скоростта на движение нашата Галактика.

Международната конференция Flat Earth 2017 е първото такова ежегодно събитие. Планирани са участия на повече от дузина лектори. Сред докладите са: "НАСА и другата космическа лъжа", "Плоската земя и Библията", "Плоската земя с научния метод" и др.

Записали са се за участие над 300 души, а за да я слушате онлайн, ще трябва да заплатите 27$.


 

 

 
източник: nauka.offnews.bg

 


 
1016896