НОВИНИ


НАСА ЩЕ ОБЯВИ В ЧЕТВЪРТЪК ВЪЛНУВАЩО ОТКРИТИЕ НА МАРС
06.06.2018

Curiosity си направи селфи на билото Вера Рубин през февруари. Снимка: NASA/JPL-Caltech/MSSS

В четвъртък, 7 юни, в 21:00 българско време (14:00 EDT) НАСА има намерение да ни съобщи нещо важно за Марс.
 

Както при повечето подобни съобщения се оповестяват малко подробности, но знаем, че "дискусията на живо" ще говори за "нови научни резултати от марсохода на НАСА Curiosity".

И така, какво е открил Curiosity? Вероятно мнозина се надяват, че ще съобщят за извънземни, това едва ли ще стане и този път.

Curiosity отпразнува своя пети рожден ден на Червената планета по-рано тази година.

Но сигурно ще ни съобщят за някакво много вълнуващо научно откритие, съдейки по участниците в дискусията, сред които са редица изтъкнати изследователи от НАСА, включително и хора, които работят директно с Curiosity.

А участниците са:

• Пол Махафи (Paul Mahaffy), директор на отдела за изследване на Слънчевата система в Центъра за космически полети Годард на НАСА, който отговаря за анализа на пробите на Curiosity;• Джен Ейенброд (Jen Eigenbrode), научен сътрудник в Годард, който изследва газовете и органичните молекули;• Крис Уебстър (Chris Webster), старши изследовател по атмосферна химия в Лабораторията за реактивни двигатели (JPL) на НАСА;• Ашвин Васавада (Ashwin Vasavada), геофизик в Mars Science Laboratory, JPL.

Изследването ще бъде публикувано и в четвъртък в списание Science.

Може да задавате въпроси чрез социалните медии с хаштаг #askNASA.

За да разберете какво е открил Curiosity, гледайте на живо тук около 9 вечерта на 7 юни:


 

 

 
източник: nauka.offnews.bg

 


 
875433