НОВИНИ


ОЩЕ 25 ХИТРИНИ ЗА ЕЖЕДНЕВИЕТО
23.01.2016


Още 25 идеи, които сигурно нямаше да ви хрумнат
 

1.  Ваза от стъклена бутилка Накиснете нишка от естествен материал в спирт или ацетон и бързо я увийте около бутилката на желаната височина. Добре е предварително да завържете нишката, за да не губите време след това. Запалете нишката и я оставете да гори около 30 секунди. Ако се налага, въртете бутилката около оста й, за да може нишката да гори равномерно от всички страни. След 30 секунди потопете бутилката в ледена вода. От разликата в температурите, стъклото ще се пукне по начертаната от нишката линия. Използвайте шкурка, за да загладите ръба. Препоръчваме да изпълните процедурата в банята или друго подходящо помещение, където огънят ще е по-малко опасен.

 

2. Домашни пуканки Имате царевица за пуканки и микровълнова, но нямате пакет? Сложете шепа царевица в дълбока термоустойчива купа, добавете чаена лъжица масло и сол на вкус. За капак ползвайте чиния – капакът трябва да е тежък и термоустойчив.

 

 

3. Вино за готвене Ако рядко купувате и консумирате вино, но обичате да го ползвате за готвене – предлагаме ви решение. За да не изветрява и вкисва отвореното вино, замразете го във формички за лед. Следващия път, когато ви потрябва малко вино за гозбата, ще имате удобни порции във фризера.

 

 

4. Варене на яйца Добавете половин чаена лъжичка сода бикарбонат, когато варите яйца, за да направите черупката им изключително крехка и лесна за отстраняване.

 

 

5. Кайма за кюфтета Когато замразявате кайма за кюфтета, затворете я в найлонов плик с цип и с помощта на дървен шиш (или каквото имате под ръка) разделете количеството на порции. Така ще можете да размразите и сготвите кюфтетата много по-бързо и лесно.

 

 

6. Съхраняване на банани За да забавите зреенето на бананите, необходимо е само да покриете дръжките им с найлоново или алуминиево фолио. Липсата на светлина също забавя зреенето.

 

 

7. Импровизиран тирбушон Оказва се, че в наши дни е по-лесно да си набавите винт отколкото тирбушон! Щом имате вино, сигурно няма да ви е трудно да намерите винт и вилица. Ако и това не помага, вижте как да отворите бутилка с вино в следващата ни статия с видео-идеи.

 

 

8. Гледане на филми Обичате да гледате филми, докато лежите преспокойно на една страна? Че кой не обича. Ако ползвате VLC плеър, можете да завъртите образа на 90 градуса. Ако не ползвате VLC плеър, ще трябва да завъртите монитора :).

 

 

9. Затваряне на кен Ако по някаква причина не можете да изпиете целия кен (например, това е 12-тия ви по ред), отрежете гърлото на пластмасова бутилка на подходяща височина и го ползвайте като капак за кена.

 

 

10. Вмирисани обувки За неутрализиране на неприятни миризми, произтичащи от отрудените ви обувки, препоръчваме да ги замразите за 24 часа във фризера. Успех!

 

 

11. Експресен ароматизатор При необходимост от спешно освежаване на въздуха, поставете стик против изпотяване пред струята на климатика.

 

 

12. Бързо гладене Ако нямате сушилня, минете към следващата идея. В противен случай – сложете не повече от 2 ризи/панталони и 1-2 кубчета лед в сушилнята. Пуснете я на най-висока температура за 10 минути. Когато ледът се стопи и изпари, парата ще изглади равномерно гънките по дрехите ви.

 

 

13. Подсигуряване на копчета За да предотвратите разшиването на копчетата по дрехите си, внимателно поставете слой прозрачен лак за нокти върху конеца.

 

 

14. Експресно гладене Използвайте преса за коса, за да изгладите набързо детайли от облеклото си. Особено удобно за гладене на яка или маншети на риза, както и пространството между копчетата.

 

 

15. Набухване на възглавници Най-често причина за загубата на обем е влагата. Оставете сплесканите възглавници на слънце за няколко часа и те ще възвърнат предишния си блясък. Използвайте времето, за да преосмислите грешните решения в живота си.

 

 

16. Поставка за обувки от палет За да понесе тежестта на обувките, палетът трябва да е закрепен към стената.

 

 

17. Съхранение на ластици За да бъдат всички ластици за коса на едно място и винаги лесни за намиране, нанижете ги на кукичка от завеса за баня или карабинер.

 

 

18. Закачалка за обувки Освободете ценно място в коридора, като закачите обувките на закачалки за дрехи.

 

 

19. Къде е дистанционното Залепете парченца велкро на дистанционните вкъщи и върху холната маса (или друго подходящо място), за да направите нещо като паркинг. Така те няма да заемат място на масата и все по-рядко ще сядате върху тях.

 

 

20. Неподвижен килим Залепете килима с велкро за пода, за да предотвратите неприятното приплъзване.

 

 

21. Закопчаване на бижута Разгънете кламер и го използвайте като кука, за да можете да закопчавате бижутата си сам-самички.

 

 

22. Закопчан куфар Ако се случи да изгубите катинара за ципа на куфара си, използвайте кламер, за да закопчеете двата края на ципа. По-добре от нищо.

 

 

23. Поставка за таблет Само 3 обикновени самозалепващи закачалки (за по-малко от 1 лв) ще направят страхотна стойка за таблет – независимо дали е на стената, хладилника или някой шкаф. Не забравяйте да премерите три пъти преди да ги залепите.

 

 

24. Контейнер за фиби Кутийката от бонбонки Тик-Так лесно може да се превърне в удобен склад за обикновени фиби и фуркети.

 

 

25. Обезопасяване на отпадъци Сигурно много от вас вече са се сетили да слагат каталози или вестници на дъното на чувала за боклук, за да попива течните отпадъци.

 


 

 

 
източник: stickart.eu

 


 
1063362