НОВИНИ


КАК ДА РАЗБЕРЕМ КОИ ЖЕНИ СА СКЛОННИ КЪМ ИЗНЕВЯРА
25.04.2019


Учени са открили връзка между дължината на пръстите при жените и склонността им към изневяра, според статията в Biology Letters.
 

 

 
Учени от Оксфордския университет са провели проучване, в което са участвали 474 души. Специалистите са ги помолили да попълнят въпросници, измерили са анатомични показатели и са провели серия от изследвания.

Оказало се, че по-голямата част от жените, които са изневерявали на половинката си имат отличителна черта - показалецът на лявата ръка е по-дълъг от безименния пръст. В същото време такава зависимост не се наблюдава при мъжете.

След тестовете изследователите са установили, че съотношението на дължината на пръстите отразява нивото на женските полови хормони - естрогени, свързани със сексуалното поведение.

Получените данни обаче противоречат на представите на учените, които са очаквали да се открие склонност към изневяра в участничките с ниско ниво на естрогени. Оказало се, че високият хормонален индекс е характерен за импулсивните жени, които са недоволни от настоящите си взаимоотношения с половинките си.


 
източник: znambg.com

 


 
1127034