НОВИНИ


КАК ДА ОТКРИЕТЕ ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ: СЪВЕТИ ОТ ЦРУ
11.02.2016


За да помогне на аматьорите ловци на извънземни, ЦРУ е публикувало списък с „10 съвета за разследване на летящи чинии“.
 
Без значение дали сте оптимистично или скептично настроени, тези съвети ще ви помогнат да правите разлика между истина и измислица. 1. Създайте група от хора, с които да изследвате и обяснявате сведения за НЛО Тъй като не съществува официална организация, не съществуват и стандарти, по които да се оценяват сведенията за НЛО и други необясними явления, обясняват от ЦРУ. Създаването на група ще позволи данните от наблюдения и експерименти да се събират и по този начин информацията ще е по-систематизирана.
 


2. Определете целите на вашето разследване

При разследването на необяснени явления ЦРУ имало три основни цели – определяне дали НЛО е заплаха за националната сигурност, определяне дали НЛО технологиите може да бъдат използвани от американски изследователи и обясняване на причината, заради която даден свидетел е съобщил за такова явление. За ЦРУ най-важна била националната сигурност и потенциалния напредък от страна на Съветския съюз.


3. Консултирайте се с експерти

В разследванията си ЦРУ обикновено се консултирали с астрофизици, федерални агенти, пилоти, климатолози, университетски преподаватели, НАСА и различни лаборатории. Без експертно мнение, заключенията никога няма да са неопровержими.


4. Създайте система за докладване

Военновъздушните сили на САЩ разработили въпросници, за да определят по-точно произхода на НЛО. Те категоризирали случаите като астрономически, самолети, балони, сателити, други (вкл. отражения, ракети, миражи, птици и измами), недостатъчно данни и „неидентифицирани“.
Дадено явление се смята за „неидентифицирано“, когато докладът съдържа всички необходими данни, за да се издигне валидна хипотеза, но описанието не може да бъде свързано с никой познат обект или явление.


5. Елиминирайте фалшивите положителни резултати

За да се фокусирате върху „необяснени“ случаи, трябва да елиминирате всички познати причини, които отхвърлят обикновените обяснения. Според ЦРУ самолетите, небесни събития, масова истерия, халюцинации, измами, опити за публичност и грешни интерпретации обикновено са причините да се появи „необяснимо“ явление.
 


6. Създайте методология за идентифициране на обикновени самолети и други небесни събития, често обърквани за НЛО

Напълно възможно е самолет да бъде объркан за НЛО, особено ако е военен. За да разберете дали сте помислили някой самолет за НЛО, трябва да се запознаете с подробни описания на военните самолети и някои астрономически явления.


7. Изследвайте свидетелски документи

„Всички снимки, видеа и аудио записи ще бъдат изключително полезни в определянето на истинността на дадено свидетелство за НЛО“, пишат от управлението.


8. Провеждайте контролирани експерименти

Чрез контролирани експерименти учените от ЦРУ се опитват да повторят условията, заради които се е случило необясненото явление или наблюдение.


9. Съберете и изследвайте доказателства

Изследователите трябва да събират материали и доказателства от мястото на събитието и да ги подлагат на лабораторни анализи, за да определят техния произход. В един от многобройните случаи ЦРУ успяло да докаже липсата на извънземно присъствие само чрез изследвания на почвата.


10. Обезсърчавайте фалшивите доклади

Военното обучение, изследователски опит и дори обща култура са способни да намалят броя на фалшивите доклади, пишат от ЦРУ. Ако хората умеят да разпознават „необикновени осветени обекти“ и естествени природни явления, фалшивите свидетелства ще бъдат елиминирани бързо.
 
източник: megavselena.bg

 


 
1011674