НОВИНИ


РУСКИ МАГНАТ ПЛАНИРА ДА ЖИВЕЕ ВЕЧНО КАТО РОБОТ
17.03.2016

Руснакът милионер, който ще опита да стане безсмъртен

Руският милионер Дмитри Ицков (Dmitry Itskov) ще стигне до самия ръб на технологичния прогрес, за да отключи тайната към безсмъртието.
 
За своята инициатива магнатът е събрал някои от водещите в световен мащаб невролози, създатели на роботи и изследователи на съзнанието, съобщава Daily Mail. Целта на този екип ще бъде да разработи система, която да позволи на Ицков да прехвърли своя човешки мозък в компютър и така да избегне своята биологична съдба - смъртта. Интернет магнатът вече е инвестирал милиони в проект за прехвърляне на човешките мозъци (и съзнание) в роботизирани аватари - физически алтернативи на човешкото тяло, които обаче го превъзхождат. Въпреки, че руснакът е "100% убеден", че начинанието му до 30 години безсмъртието да е факт, ще се получи, има и съмняващи се. Водещ невролог, цитиран от изданието, определя идеята като "твърде глупава, невъзможна да се направи".
 


"Инициативата 2045" на 35-годишния мъж се определя като следващата стъпка в еволюцията, заради подкрепата, която оказва на изследванията в областта на изкуствения интелект.
Като цяло може да се направи заключението, че руснаци ще са "опитните мишки", въз основа на които човечеството ще направи своя, макар и ненапълно естествен, еволюционен прогрес.
  
източник: nauka.offnews.bg

 


 
1015700