НОВИНИ


НОВ ХОВЪРБОРД СЕ ИЗДИГА ДО 3 МЕТРА НАД ВОДАТА
13.04.2016

Снимка: Zapata Racing

Френската компания "Zapata Racing", собственост на изобретателя Франки Запата (Franky Zapata), е успяла да създаде ховърборд, способен да се издигне до около 3 метра над водна повърхност, съобщава онлайн-изданието The Verge.
 
Ховърбордите са всъщност летящи скейтбордове, които успяват да летят с помощта на двигател и система за запазване на равновесието. Още във филма "Завръщане в бъдещето" от 1989 г. се прогнозира, че в бъдеще всеки ще се вози с такова устройство. "Flyboard", както е името на разработката на "Zapata Racing", обаче повече прилича на ховърборда, който използва Грийн Гоблин от филма "Спайдърмен".
 


Всъщност "Flyboard" е обновена версия на по-ранно устройство със същото име, което се издигаше с помощта на силна, насочена водна струя.

От компанията казват, че новият ховърборд с едно пълно зареждане може да лети 10 минути и да се издигне до 3.48 метра височина дори и над водна повърхност. Най-високата скорост, която развива, е 150 км/ч.

Не се разкрива обаче информация по какъв начин се управлява машината, както и какво точно я захранва. Не е ясно и какво ще стане, ако двигателят откаже.


 

 
източник: nauka.offnews.bg

 


 
1033420