Форум за документални филми

Субтитри => Първа помощ => Темата е започната от: folkoneti в 05 Февруари 2012, 12:49:40Титла: имам проблем със субтитрите,Моля!!!
Публикувано от: folkoneti в 05 Февруари 2012, 12:49:40
колеги помогнете!!!Като сваля филм,което става безпроблемно.Отваря се и тръгва нормално, но субтитрите е абсолютно невъзможно-поне за мен?Свалям ги разархивирам ги,но уви!!!Моля за помощ??!!!


Титла: Re:имам проблем със субтитрите,Моля!!!
Публикувано от: milenski в 05 Февруари 2012, 17:30:53
Ако субтитрите не носят същото име като филмовия файл, трябва да се заредят през съответната функция на плеъра или да се преименуват. Ако са със същото име и в папката, където е и филмът, би трябвало да тръгват автоматично, стига да не сте забранили показването на субтитри.


Титла: Re:имам проблем със субтитрите,Моля!!!
Публикувано от: falcon в 16 Февруари 2012, 19:23:39
На няколко пъти като тръгна да свалям субтитри не ми дава save, ми направо ми ги отваря и не мога да запиша файла. Има ли какво да се направи в тоя случай. А текста, който не излиза на бг го пробвах да го копирам в notepad, да му давам различни разширения и в крайна сметка не ми излиза на бг.


Титла: Re:имам проблем със субтитрите,Моля!!!
Публикувано от: milenski в 16 Февруари 2012, 19:32:53
Посочете конкретно за кои субтитри става въпрос. От около година в колибката вече всички български субтитри фигурират като .rar архиви и споменатият проблем не би следвало да същестува. А ако все пак има такъв проблем, това се оправя през енкодинга на браузъра - тоест всичко е в ръцете на потребителя. View -> Character encoding и после Save page as...


Титла: Re:имам проблем със субтитрите,Моля!!!
Публикувано от: falcon в 16 Февруари 2012, 21:51:20
Тези които не можах да запиша помолих един приятел да ги дръпне. Той не е имал проблем, записал ги е и после ми ги прати. А иначе с енкодинга доста си бях поиграл, различни варианти на кирилица, променях разширението на файла и като *doc за да мога да видя от лърда какво е съдържанието. Понякога излизаха на бг, но придружени с други букви и символи..


Титла: Re:имам проблем със субтитрите,Моля!!!
Публикувано от: nikra в 17 Февруари 2012, 17:32:09
На няколко пъти като тръгна да свалям субтитри не ми дава save, ми направо ми ги отваря и не мога да запиша файла.
Мишката има два бутона все пак. В твоя случай не трябва да натискаш както винаги левия, а е трябвало да натиснеш десния бутон и от падащото меню да избереш Save As...

Освен това дори и във втория ти пост пак не е посочено за кой филм става дума, ако и в третия не се даде конкретно заглавие, твоите постове отиват в кофата като ненужни такива.


Титла: Re:имам проблем със субтитрите,Моля!!!
Публикувано от: falcon в 17 Февруари 2012, 18:29:24
 Цивилизации, Човек: Planet of the Apemen: Battle for Earth / Планетата на човекоподобните: Битката за Земята (2011)
downloads    movie    subtitles
1029
0757
   
Episode 01 - Homo Erectus
Episode 02 - Neanderthal
   
С десния като ги запиша излиза html и не върши работа, филмите съм си ги записал на диск съответно със субтитрите, но и сега ми се отварят направо, а не се записват. Имах солидно присъствие наскоро в един форум и съответно не се понрави на органите, извършващи контролни функции, така че тук по силата на обективни ограничения ще се въздържам от плурализъм :) И сега можеш да ги пратиш в кофата. Преди няколко месеца случайно открих сайта, мога само да поздравя всички хора, които имат някакъв принос към него.


Титла: Re:имам проблем със субтитрите,Моля!!!
Публикувано от: falcon в 17 Март 2012, 23:02:53
Spirit of Tibet: The Life and World of Dilgo Khyentse Rinpoche / Духът на Тибет: Животът и светът на Дилго Киенце Ринпоче (1995)


Титла: Re:имам проблем със субтитрите,Моля!!!
Публикувано от: falcon в 18 Март 2012, 17:52:07
10х