Форум за документални филми

Субтитри => Първа помощ => Темата е започната от: kalisto в 26 Юни 2012, 17:11:00Титла: въпрос за отваряне на субтитри?
Публикувано от: kalisto в 26 Юни 2012, 17:11:00
Здравейте!
Първо искам да Ви благодаря за хубавия сайт!!!Благодаря Ви,хора!
И сега да помоля за помощ,но да предупредя,че не съм технически грамотна и докато търсих подобен проблем във форума често имах чувството,че чета на китайски:(.Надявам се все пак някой да е достатъчно търпелив да ми помогне!Свалих си Spirit Space,но не мога да сложа субтитрите върху филма.Когато го пусна с GOMpl ми пише за някакви кодеци?ама аз изобщо не знам за какво става въпрос...Ако пък е с KMpl-той спира изобщо.
Субтитрите са RAR файл. Ще съм Ви благодарна ако ми помогнете!Благодаря Ви,че изчетохте това!


Титла: Re:въпрос за отваряне на субтитри?
Публикувано от: milenski в 26 Юни 2012, 21:10:36
Първо, няма да е зле да си изтеглите още веднъж филма - това, че KMPlayer изключва, а GOM Player иска кодеци, ме навежда на мисълта, че филмът не се е изтеглил изцяло. Второ, субтитрите трябва да се разархивират в същата папка, където се намира филмът - с десен бутон кликвате върху rar архива и му задавате разархивиране.


Титла: Re:въпрос за отваряне на субтитри?
Публикувано от: kalisto в 27 Юни 2012, 00:25:45
Привет!Благодаря за бързата реакция.Знаеш ли как се опитвам да го направя аз-пускам филма/целият е свален/с един от двата плеъра и привлачвам субтитрите отгоре.И тогава плеърите спират.Иначе филмът без субтитри си върви чудесно.Нямам на идея колко се прави така.Досега съм сваляла от сайт в който не беше нужно да се свалят отделно субтитри и този номер с привлачването съм го виждала някъде,затова реших,че така се прави.А като дам с десен бутон на rar файла ми излизат други неща,но не разархивиране.И филма и субтитрите са свалени на едно и също място.


Титла: Re:въпрос за отваряне на субтитри?
Публикувано от: milenski в 27 Юни 2012, 10:48:36
Ясно защо крашва плеъра - опитвате се да заредите в него файл в непознат за него формат. Добре, тогава един друг начин за разархивиране на субтитрите - кликвате два пъти с левия бутон на мишката върху rar архива. Когато се отвори, завлачвате файлчето със субтитрите (то е с разширение srt) в прозореца на плеъра.


Титла: Re:въпрос за отваряне на субтитри?
Публикувано от: kalisto в 27 Юни 2012, 19:20:33
И така не стана.Като кликна с левия бетон се отваря почти word формат и няма как да го завлача.Мисля си друго-от другия сайт виждах как се сваля  с BitComet,а тук се показва в лентата на задачите и после в папката с изтеглени файлове.Не в BitComet.С коя програма се е свалил?Да не би от свалянето да идва проблема или пък в програмата с която се отварят субтитрите?Има ли значение,че не съм в БГ?Но аз и в БГ съм правила опити миналата година и пак ми се получи същото.


Титла: Re:въпрос за отваряне на субтитри?
Публикувано от: milenski в 27 Юни 2012, 20:06:15
Не, не е от изтеглянето. BitComet, доколкото ми е известно, е само за торенти. Трябва да си инсталирате програмата WinRar (http://www.rarlab.com/download.htm). С нея се отварят всякакви архивирани файлове. Ако и след това не стане, ще ви изпратя субтитрите на мейла.


Титла: Re:въпрос за отваряне на субтитри?
Публикувано от: kalisto в 27 Юни 2012, 22:29:59
Стана!!!!Благодаря много за програмата,помощта и търпението!Много благодаря!Така ли се процедира принципно на филми,при които субтитрите са отделно?


Титла: Re:въпрос за отваряне на субтитри?
Публикувано от: milenski в 27 Юни 2012, 22:54:52
В колибката, както и в повечето сайтове за субтитри, всички субтитри са архивирани, така че програмката определено ще ви трябва. Също и за всякакви други файлове с разширение .zip или .rar. Има и други програми освен WinRar, които изпълняват същата функция, но тази май е най-популярната.


Титла: Re:въпрос за отваряне на субтитри?
Публикувано от: kalisto в 28 Юни 2012, 21:03:17
Отново много благодаря за отговора и за помощта!!!