Форум за документални филми

Субтитри => Първа помощ => Темата е започната от: DeskaFr в 02 Декември 2012, 17:42:03Титла: Subtitle workshop - " ... is not a valid video file"
Публикувано от: DeskaFr в 02 Декември 2012, 17:42:03
Здравейте, моля за помощ! почнах превод на филм без оригинални субтитри директно в Word, защото бях нахъсана да го започна веднага. Но днес реших да си направя всичко по правилата, свалих Subtitle workshop, но когато се опитвам да заредя филма (.avi), имам съобщение "... is not a valid video file". Четох по разни форуми, пишеше, че трябва за тази грешка да се инсталират Codecs, ffdshow, инсталирах ги (но само ги инсталирах, не съм пипала нищо по тях....), пак същата грешка, преинсталирах няколко пъти Subtitle workshop-а, пробвах различни версии - никакъв резултат, и вече доста се отчаях, дано някой от вас ми помогне със съвет....


Титла: Re:Subtitle workshop - " ... is not a valid video file"
Публикувано от: strangenick в 02 Декември 2012, 17:56:30
Проблемът е във видеофайла по всяка вероятност.
Но за всеки случай пробвай да инсталираш първо други кодеци, че става по-бързо - аз използвам k-lite codec pack, безплатен и общо взето, най-пълния пакет.
Напълно е възможно да не си разрешиш проблема дори след като се снабдиш с нужните кодеци - при мен от време на време се получава същата грешка.
Решавам проблема по два начина:
1. Вместо да отварям първо subtitle workshop и после да избирам видеофайла, правя точно обратното - не отварям subtitle, а отивам върху видеофайла, десен бутон и избирам "Отвори със subtitle workshop". Представа си нямам защо, но понякога така ми го отваря, и чак след това си избирам субтитрите... Може и да е случайност, не зная.
2. Конвертирам наново видеофайла. Ползвам програмата Total video converter HD 3.71, има я в замунда, заедно с кейджена. Можеш да ползваш и други програми, няма значение. Просто преконвертирай файла пак в avi формат, явно има някаква грешка в самия файл.

Това се сещам в момента, поздрави и успех с превода!


Титла: Re:Subtitle workshop - " ... is not a valid video file"
Публикувано от: DeskaFr в 03 Декември 2012, 23:27:41
благодаря за изключително бързия отговор, пробвах всички съвети, но още не става, сега конвертирам в още един формат, ако не - ще пробвам с друга програма, не със Subtitle Workshop-a; странното е, че на компютъра на приятеля ми (Windows XP, а моят е Windows 7), все пак се отваря, но без картина, а при мен съвсем не иска, а инсталирах кодеците, които ми препоръча. Търся решение, защото съвсем не искам да се отказвам от започнатия превод заради една програма, а филмът е много интересен :-) Ако не стане, в крайна сметка ще продължа в Wordpad. Но ще пиша задължително какво е решението :-) и още веднъж благодаря за бързия отговор :-)


Титла: Re:Subtitle workshop - " ... is not a valid video file"
Публикувано от: strangenick в 04 Декември 2012, 13:30:18
Кажи после дали си го отворила след конвертирането. При мен така проблемът се решава винаги, надявам се и при теб.
Поздрави!


Титла: Re:Subtitle workshop - " ... is not a valid video file"
Публикувано от: lubo-piten в 04 Декември 2012, 13:40:24
Свали си програмката DivFix++ от тук - http://www.divfix.org/ Много е лесна и проста (и безплатна) и помага да се поправят видеофайлове тип AVI, в които нещо не е наред.
Може и да ти помогне.

 ;)

П.С. Прегледай внимателно и темата http://kolibka.com/smf/index.php?topic=6191.0 - имах проблем и аз като теб преди доста време, но по дадените съвети тогава се оправих. Може нещо в тях да се окаже полезно за теб.

П.П.С. И в никакъв случай не се отказвай! А и прояви упоритост да подкараш SW, защото ще се окаже безценен, с Wordpada до никъде няма да стигнеш. :)


Титла: Re:Subtitle workshop - " ... is not a valid video file"
Публикувано от: milenski в 04 Декември 2012, 16:26:33
Ето и още една помощна тема за Subtitle Workshop под Windows 7:
http://subs.sab.bz/forum/index.php?showtopic=9851 (нужна е регистрация, за да се чете във форума).


Титла: Re:Subtitle workshop - " ... is not a valid video file"
Публикувано от: DeskaFr в 06 Декември 2012, 09:02:18
Много благодаря на всички ! :-) Приятели, които разбират доста повече от мен от софтуеърни проблеми, установиха, че проблемът бил, че user-ът на компютъра ми бил на кирилица и това създавало някакви проблеми май при свалянето на филма; и ми инсталираха май също така други кодеци. Ииииии - филмът тръгна и съм мноооооого доволна ! :-) Само таймингът ми е странен и не на български, но това не ми е проблем, защото си слушам и превеждам :-) Още веднъж благодаря на всички от вас, които се отзоваха така бързо на проблема! :-) :-)


Титла: Re:Subtitle workshop - " ... is not a valid video file"
Публикувано от: milenski в 06 Декември 2012, 11:28:46
Ами то затова пише "тайминг" - защото в случая само таймингът (тоест цифричките) върши работа  ;) Сигурно е ваден от китайски или корейски субтитри.