Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Към началната страница
 
Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: 23 Март 2017, 20:40:39 
Започната от FoxMulder - Последна публикация от FoxMulder
Лекция 76 - Космически пещи от далечното минало

Link

 2 
 -: 22 Март 2017, 18:39:45 
Започната от dartakoff - Последна публикация от FoxMulder
Здравей Smiley
Готово. Успех с превода!

 3 
 -: 22 Март 2017, 18:37:56 
Започната от dartakoff - Последна публикация от dartakoff
Здравейте, приятели.
Запишете ми този филм за превод, моля.

 4 
 -: 22 Март 2017, 11:52:25 
Започната от newage - Последна публикация от newage
Здравейте!
Преведох този филм и намирам че си заслужава да се качи в Колибка: http://kolibka.com/smf/index.php?topic=10831.0

 5 
 -: 21 Март 2017, 21:33:17 
Започната от milenski - Последна публикация от annamarija
Вселената, която виждаме. Истинска ли е? Или само проекция?  Вероятно по малко и от двете. Изглежда, че гледаме холографска проекция, създадена с цел да ни улови в капана на една фалшива реалност. Този въпрос изникна отново пред мен, докато гледах „Шоуто на Труман” с Джон Кери. Той играе човек, роден сред кинодекори, които обаче възприема като истински, като реалност. Той вярва, че живее в град на брега на океана, макар това да е просто... сценография. Слънцето, което изгрява и залязва всеки ден, е само проекция. Операторите заснемат всеки миг от живота му, макар той да е в пълно неведение за случващото се. Онова, което ме забавляваше най-много във филма, беше обстоятелството, че цялото шоу се ръководеше от команден център, който силно наподобяваше Луната. По онова време вече знаех, че Луната не е това, което изглежда. Бях чел, че тя не е „естествено” образование, а команден център, който упражнява фундаментално влияние и контрол върху живота на Земята. Луната с нейната кристална вътрешна структура е гигантски компютър и приемателно-предавателна система, която ръководи живота на Земята редом с главния контролен център, разположен на Сатурн. Предаванията, излъчвани от матрицата Сатурн-Луна, контролират възприятията на всеки, „заключен” в техния честотен обхват. Илюзията, генерирана от Матрицата, е толкова силна, толкова дълбока, толкова вкоренена, не само защото е създадена от полето на Матрицата, а и защото е резултат от програмиране на ДНК. „Пчелата майка”, „царицата на кошера” – матрицата Сатурн-Луна – излъчва хакната, деформирана информация във вълнова форма, която хората декодират в един свят, който си въобразяват, че виждат, в поведение и възприятия, които си въобразяват, че са „техни”. Матрицата е в състояние да ни контролира изцяло и да ни превърне в биороботи, които безпрекословно да следват подадените им инструкции. Другата възможност е да отворим умовете и сърцата си и да прозрем отвъд онова, което са в състояние да видят другите. Това означава да отворим умовете си за съзнанието, което не е обект на манипулациите на Матрицата и на ДНК-програмирането... Аз взех червеното хапче... Wink

 6 
 -: 21 Март 2017, 13:41:58 
Започната от annamarija - Последна публикация от annamarija
За подмяна!
Здравейте уважаеми валидатори!
Наскоро гледах филма „Caesar's Messiah - The Roman Conspiracy to Invent Jesus” с моя превод и забелязах доста неща за оправяня. Реших да преработя субтитрите, за да се получи най-после един продукт, по мое мнение, достоен за вашите критерии. При предишните проверки явно съм ползвала ненастроена SW, за което съжалявам, защото сега при теста с портативната премахнах 32 къси паузи и 40 Цепееса. Честно казано никога не съм обръщала внимание на последните. Освен това, замених доста думи и изрази, коригирах тайминги и др. На едно место бях писала „н.е.” вместо „преди н.е.”.  Според мен това са все важни поправки, иначе не бих ви занимавала пак. Извинявам се и ви благодаря предварително.
Поздрави,
annamarija

 7 
 -: 21 Март 2017, 11:35:38 
Започната от sdimitrovv - Последна публикация от sdimitrovv
Здравейте отново . Следващия филм който търся да се преведе на български език е този.
Той също така има много силно изявено документално съдържание , което може отново да подпомогне информативно на много хора засегнати от заболяването , а и не само на тях ами и на много други хора които се интересуват от медицина . Независимо даже каква ( алтернативна , конвенционална ). Моля преводачите да бъдат съпричастни и помогнат да се изработят субтитри на български език така , че да може всички хора които имат интерес да се възползват от съдържанието на филма . Благодаря ви отново !!

 8 
 -: 21 Март 2017, 11:29:50 
Започната от sdimitrovv - Последна публикация от sdimitrovv
Здравейте ! Моля ако е възможно някой да преведе филма на български език. В търсачката го има но е със английски субтитри. Нека всички бъдат съпричастни към хората които са засегнати от болеста. Това е филм с много силно образователно съдържание и е способен да успее да помогне на много хора борещи се по всякакъв начин с това тежко заболяване . Благодаря ви предварително !!

 9 
 -: 19 Март 2017, 21:09:15 
Започната от nora-milena - Последна публикация от milenski
Готово Smiley

 10 
 -: 19 Март 2017, 19:33:03 
Започната от nora-milena - Последна публикация от nora-milena
 Embarrassed как мога да се откажа от превод на филм ? преведох 1 филм, ентусиазирах се,  започнах малко този, но ... смених работата и нещата отекоха..... и то отдавна  Embarrassed

Страници: [1] 2 3 ... 10Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
Enterprise design by Bloc